Deniz Üzümü (Ephedra campylodica)

Deniz Üzümü (Ephedra campylodica):

Memleketimizin hemen hemen her yerinde, bilhassa Karadeniz sahillerinde yetişen; bir-iki metre yüksekliğinde, ince gövdeli, uzun ömürlü, çalı görünümünde bir bitkidir. Otuz beş kadar çeşidi vardır. Ağustos-Eylül ayları arasında çiçek açar, sarı veya kırmızı renkteki meyveleri Ekim ayında olgunlaşır.

Dalları su ile kaynatılarak, meyveleri ise yenilerek şifa elde edilir. • Sabah ve akşam yemeklerden önce, birer çay kaşığı bir bardak suda kanıştırılarak içilir. Beş dakika kaynatılarak da içilebilir.

• Damarları büzerek kan basıncını yükseltir.

• Düşük tansiyon için faydalıdır.

• Astım, Bronşit, Rinit, Saman nezlesi ve Sinüzit’te çok faydalıdır. • Yaprak ve meyveleri “Ihlamur” ile kaynatılarak içilmeye devam edilirse terletir ve ateş düşürür.

• Romatizma ağrılarını dindirir.

• Hiçbir yan tesiri olmamasına rağmen az kullanılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir